Keho ja mieli


Keho ja mieli

Hieronnat

Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomenetelmistä. Hieronnalla rentoutetaan jännittyneitä lihaksia, jolloin hermoihin ja verisuoniin kohdistuva paine hellittää ja lihaksen aineenvaihdunta paranee. Lihas saa enemmän happea ja lihakseen kertyneet kuona-aineet kulkeutuvat pois. Klassista hierontaa hoitolassamme tekee fysioterapia-opiskelija Aino. Tunnin hierontaan kuuluu selkä, niska-hartiaseutu sekä yläraajojen hieronta. 45 minuutin hierontaan kuuluu selän ja niska-hartiaseudun hieronta.

Aromaattinen kokohieronta

Aromahieronta perustuu kevyihin ja rentouttaviin hierontaliikkeisiin sekä eteerisiin öljyihin. Öljyjen vaikutukset voivat olla rauhoittavia ja rentouttavia, tasapainottavia tai aktivoivia. Sulje silmäsi, hengitä syvään ja aisti eteeristen öljyjen sekä hierovien käsien lumo.

Kuumakivihieronta

Lämmön käyttö osana kehon- ja lihashuoltoa on tunnettu jo tuhansia vuosia. Tehokkuutensa ja rentouttavan vaikutuksensa ansiosta menetelmä onkin levinnyt ympäri maailmaan. Kuumakivihieronnassa kivillä sekä lämmitetään lihasta että työstetään sitä venyttäen ja hieroen. Kuumien kivien ansiosta vaikutus kulkeutuu kudoksessa kolmen sentin syvyyteen, mikä tehostaa lihaksen rentoutumista. Lihasten lisäksi hoidolla on positiivinen vaikutus myös lymfakiertoon ja kivunlievitykseen. Kuumakivihieronnan kesto on 75 minuuttia tai voit valita sen jalkahoidon yhteyteen lisäpalveluna, jolloin kesto on 30 minuuttia.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta vaikuttaa sekä fyysisellä että mentaalisella (mielen) tasolla. Sillä voidaan vaikuttaa niihin alueisiin kehossa joihin jännitys ja stressi eniten kohdistuvat. Intialainen päähieronta vahvistaa hermojärjestelmää vähentämällä stressiä, stimuloi verenkiertoa ja lymfanesteen kiertoa sekä vahvistaa kuonanpoistojärjestelmää.

Hemmotteluhetki käsille ja jaloille

Phyt’s Instant Douceur Mains & Pieds
Ihoa pehmittävä, hemmotteleva ja ravitseva hoitolahoito käsille ja jaloille. Rentouttava kylpy jaloille aloittaa hoitokokonaisuuden ja valmistelee ihoa kuorinnalle. Kynsien leikkaus sekä kynsinauhojen siistiminen vie kohti naamiota ja ihanaa hierontaa, jonka jälkeen on aika siirtyä käsien hoitamiseen sekä hemmotteluun. Kuivat, arjen rasittamat kädet saavat pehmittävän kuorinnan, kynsien viilauksen sekä naamion ja lopun kruunaa hemmotteleva käsihieronta. Ei enää käsien piilottelua pöydän alla tai rikkimenneitä sukkahousuja, vaan astelet hoidon jälkeen kissamaisen kevyesti ja käsin, jotka muistetaan!

Jooga

Hoitolassamme tarjotaan joogan yksilö- ja pariohjausta tammikuusta 2020 alkaen.

Yksilöohjaus

Yksilöohjaustunnilla harjoitus rakennetaan aina yksilön tarpeita kuunnellen. Ensimmäisellä tunnilla tehdään alkukartoitus, jossa käydään läpi, miten rakennamme joogaharjoituksen, joka tukee juuri Sinua. Tunnilla pääset tekemään joogaharjoituksen yhdessä opettajan kanssa ja saat yksilöllistä ohjausta harjoitteluusi, jota ryhmätunnilta et saa. Saat mukaasi myös kirjalliset ohjeet sinulle räätälöityyn joogaharjoitukseen, jotta voit jatkaa harjoittelua kotona. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta joogasta.

Pariohjaus

Parijoogatunnille voit tulla kumppanisi, ystäväsi, perheenjäsenesi tai vaikka työkaverisi kanssa ja viettää teidän näköisenne joogahetken yhdessä. Teillä ei tarvitse olla aiempaa kokemusta joogasta. Voitte valita teille sopivan vaihtoehdon allaolevista tuntikuvauksista:

Vinyasa Flow

Tällä tunnilla teemme energisoivan asana-harjoituksen oman hengityksen tahtiin. Harjoituksen tarkoituksena on johdatella sinua löytämään oma harjoituksesi, josta käsin voit ammentaa sisäistä inspiraatiota elämääsi myös joogatunnin jälkeen.

Tasapainottava Flow ja restoratiivinen jooga

Tunnilla tasapainottavan asana-harjoituksen jälkeen autamme hermostoa palautumaan restoratiivisissa asennoissa. Restoratiivisissa asennoissa keho on tuettu joogassa käytettävien apuvälineiden avulla niin, että parasympaattinen hermosto aktivoituu, keho saa rentoutua ja päästää irti turhista jännityksistä.

Restoratiivinen jooga

Restoratiivisella joogatunnilla pidetään miniloma arjesta ja harjoitellaan irti päästämistä. Restoratiivisissa asennoissa keho on tuettu joogassa käytettävien apuvälineiden avulla niin, että parasympaattinen hermosto aktivoituu, keho saa rentoutua ja päästää irti turhista jännityksistä.

Koti/-yrityskäynnit

Haluatko harjoitella oman kotisi rauhassa, vai kaipaatko ohjelmanumeroa esimerkiksi polttareihin, illanistujaisiin, babyshowereille tai yrityksesi henkilöstön virkistyshetkeen? Ota yhteyttä hoitolaan ja kysy lisää Elisalta!


Hinnasto:

Keho ja mieli

  • Klassinen hieronta fysioterapia-opiskelijan tekemänä 60 min / 45€
  • Klassinen hieronta fysioterapia-opiskelijan tekemänä 45 min / 35€
  • Aromaattinen kokohieronta 70 €
  • Kuumakivihieronta 78 €
  • Intialainen päähieronta 40 €
  • Hemmotteluhetki käsille ja jaloille 60 €
  • – varpaankynsien lakkaus, lisähinta 8 €
  • – sormenkynsien lakkaus, lisähinta 8 €
  • Joogan yksilöohjaus 80€
  • Joogan pariohjaus 130€


Varaa itsellesi aika tänään

Siirry ajanvaraukseen